top of page

frequently asked questions

 • Hoe onderhoud ik een dierenhuid en/of vacht?
  Je kan jarenlang genieten van een dieren huid en/of vacht met maar een klein beetje onderhoud. De voordelen van een huid en/of vacht is dat ze maar weinig onderhoud nodig hebben. Bij het verwijderen van vuil en/of vlekken wordt wel aangeraden om altijd een schone doek of spons te gebruiken. - de vacht en/of huid eerst licht stofzuigen, op de laagste stand en met de haartjes mee stofzuigen. - de vacht en/of huid eerst goed uitkloppen met de hand of een mattenklopper. - indien er vocht op uw vacht en/of huid is gemorst, de plek droog deppen met een schone droge doek. - hardnekkige vlekken kan je verwijderen met een klein beetje natuurlijk schoonmaakmiddel en een vochtige en schone doek of spons. - opgedroogd vuil kan met een licht vochtige doek worden verwijderd. ! Stop nooit een huid of een vacht in de wasmachine of droger. ! Laat je vacht of huid nooit drogen bij een warmtebron zoals een verwarming, kachel of zon. Je hoeft niet overdreven vaak een huid en/of vacht te onderhouden. Teveel onderhoud kan er voor zorgen dat de haartjes los laten en je minder lang van uw aankoop kan genieten.
 • Krijg ik de exacte huid of vacht die is afgebeeld?
  Wij fotograferen elke huid of vacht apart, u krijgt altijd de huid of vacht van de afbeelding. Daarnaast plaatsen wij altijd de kleur en afmeting erbij. Zo kan u gemakkelijk de huid of vacht uit kiezen die het beste aan uw wensen voldoet.
 • Hoe is het met de geur bij een huid en/of vacht?
  Een dieren huid en/of vacht blijft een natuurlijk product. Alle vachten zijn nieuw en kunnen dus een lichte maar aangename ledergeur hebben. Na enkele dagen zal de ledergeur vanzelf verdwijnen.
 • Hoe wordt een huid en/of vacht opgemeten?
  Omdat een dierenhuid en/of vacht een natuurlijk product is en zo iedere huid en/of vacht een andere afmeting heeft wordt deze apart voor u opgemeten. U krijgt hierdoor een beter inzicht in de afmetingen van de artikelen waardoor u precies weet hoe een huid of vacht tot zijn recht kan komen als decoratie in een prachtige vintage stoel of als prachtig tapijt. De onderstaande afbeeldingen laten u zien hoe onze manier van opmeten is.
 • Kan een huid en/of vacht verkleuren of kleur afgeven?
  Een dieren huid en/of vacht met een natuurlijke kleur, niet geverfd, kan niet verkleuren. Geverfde huiden en vachten kunnen in zonlicht licht verkleuren. Houd de huiden en vachten daarom uit direct zonlicht om optimaal ervan te genieten. Bij een lichte ondergrond kan een geverfde huid of vacht licht afgeven. Al onze huiden zijn voorzien van een suede laagje op de achterkant om zo al het risico op afgeven te verminderen. Let op: De rendier en/of hertachtige huiden zijn bij gebruik zeer gevoelig voor haarverlies.
 • Wat zijn de verzendkosten?
  Onze vachten en huiden hebben, op basis van het gewicht, verschillende verzendkosten. Je kan er ook voor kiezen om je bestelling gratis op te halen bij ons bedrijf in Heerlen, Limburg. Je krijgt altijd een track en trace code om uw aankoop vanaf bestelling tot bezorging te volgen. Al onze artikelen worden via Post NL verzonden. Hieronder een overzicht van onze verzendkosten: 0,0 kg - 2,0 kg €4,00 2,0 kg - 10 kg €6,75 10 kg - 20 kg €13,00 Houdt er rekening mee dat door drukte, feestdagen en/of vakantie uw bestelling later verzonden en bezorgd kan worden. Bij vragen over een bestelling, neem dan gerust contact met ons op.
 • Wat zijn de betaalopties?
  Je kan jouw aankoop van de webshop betalen via Wix payments, creditcard of via IDeal. Helaas is het niet mogelijk om achteraf te betalen.
 • Artikel uitverkocht?
  Alle dieren huiden en vachten verschillen van afmeting, kleur en/ of print. Soms kan het voor komen dat de vacht en/of huid al verkocht is juist voor dat je deze wilt bestellen. Ook is het mogelijk dat het artikel nog niet van de site is gehaald omwille van drukte in de fysieke winkel. In deze gevallen betalen we het betaalde bedrag natuurlijk volledige terug of kan je voor hetzelfde bedrag andere artikelen bestellen.
 • Retour en herroepingsrecht
  Decohuid is overtuigd van de beste kwaliteit van onze producten en biedt daarom de niet goed geld terug garantie aan. Dat betekend dat jij als consument, je binnen de 14 dagen na ontvangst van de goederen toch van de koop af wilt zien, je de goederen kan retourneren of persoonlijk bij ons terug kan brengen. Na het terug ontvangen van de goederen, in originele staat en zonder gebruik sporen,stort (of geeft) Decohuid binnen 10 dagen het geld terug. BELANGRIJK: -De retour kosten zijn voor rekening van de consument (voor u dus) . -Wij verzenden ook aangetekend, wij raden dit ook aan voor retourzendingen. Zo heeft u altijd een bewijs dat het pakket verzonden is naar ons. Dit is enkel van toepassing op standaard producten, producten die bv op maat of speciaal besteld moeten worden zijn andere voorwaarden van toepassing. -Ook rendierhuiden of hertachtige huiden, gezien deze zeer gevoelig zijn voor haarverlies, kunnen niet genieten van de niet goed geld terug garantie. Retour adres: Decohuid wijngaardsweg 2A 6412PJ Heerlen Nederland
bottom of page